## Ileana's Rate Problem

### Group Problem

(Unit Rate to Rate)

1)  If Bob has 20 apples per 1 glass of milk, how many glasses of milk would Bob have if he has 40 apples?

http://en.wikipedia.org/wiki/Milk  http://en.wikipedia.org/wiki/Milk

### Own Problems

(Unit Rate to Rate)

2)  When Taylor checked her blood pressure, she had 70 heartbeats per minute. How long would it take if she had 280 heartbeats?

http://en.wikipedia.org/wiki/Premature_ventricular_contraction

(Rate to Unit Rate)

3)  Brad had to write a lot of pages for his history assignment. If Brad wrote on 10 pages in 5 hours, how many pages had he finished writing if he did it in 20 hours?

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:College_Math_Papers.jpg

(Rate to Unit Rate)

4)  It was Flavio's birthday so he went to the store to buy some orange juice. If the orange juice is \$6 per 3 Litres, how much would the orange juice be if he gets the 12 Litres?

http://en.wikipedia.org/wiki/Orange_juice

7:21 PM

1. the answer for #1 is 2 glasses of milk because 20/20 = 1
40/20 = 2

1) If Bob has 40 apples per 9 glasses of milk, how many glasses of milk would Bob have if he has 60 apples?

2. This comment has been removed by the author.

3. This comment has been removed by the author.

4. The answer for #3 is 100 pages per 20 hours because , 5/10= 5 , 5 x 20 (hours) = 100

3) Lea had to write 20 pages report for her Science assignment. If Lea finished 10 pages in 5 hours, How many hours will it take for her to finish ?

1. It would take Lea 10 hours to finish 20 pages because 10/5=2 and 5*2=10.

5. There will be 13 and a half glasses of milk because 60 times 9 is equal to 540 ad 540 divided by 40 is 13.5.